18 Ağustos 2009 Salı

GUARDİNG TESS (1994)


Doug Chesnic isimli bir korumayı canlandıran Nicolas Cage'in, keyifli filmlerinden birisidir. Türkiye'de gösterime girmeyen filmin, Türkçe adı, Gönülsüz Koruma'dır. Doug ile Tess arasındaki huysuz ilişkiyi ve tatlı çekişmeyi oyuncuların yeteneği sayesinde keyifli hale getirmesini bilen film, izleyiciye eğlenceli bir seyir sunuyor.

İnsana farklı bir haz vermeyi başarmasının yanı sıra filmde insanların mesleğini sevmesinin ve bu işi layığıyla yapmasının ne denli hoş bir şey olduğu da ince ayrıntılarla anlatılıyor.
Eski Amerika Başkanı’nın karısı ve onu korumakla görevli bir Sorumlu Gizli Servis Ajanı arasındaki ilişkiyi yönetmen Hugh Wilson, çok eğlenceli şekilde işlemeyi bilmiştir. İki karakter arasındaki tatlı çekişmeler, zıtlıklar kesinlikle seyre değer. Film izlenirken izleyicinin yüzünde her daim bir gülümseme beliriyor. Filmdeki koruma ve Tess arasındaki ilişkinin bu denli sıcak ve canlı tutulması, filmin sürükleyiciliğini artırarak izleyicinin eğlenceli anlar geçirmesini sağlıyor.
1984’te En İyi Kadın Oyuncu Oscar’ını kazanan Shirley MacLaine, huysuz bir kadın rolünde çok iyi bir performans sergiliyor. Aynı zamanda Nicolas Cage, görevine aşık ve sahada çalışmak için can atan karakterine başarılı şekilde can veriyor.
Sonuç olarak Guarding Tess, oyuncularının başarılı performansı ve korumaların yaşamlarına ilişkin anlattıkları ile keyifle izlenecek, başarılı bir komedi filmi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder