7 Ağustos 2009 Cuma

GONE İN SİXTY SECONDS (2000)


- Gideceginiz filme karar vermeniz, 1 dakika 10 saniye
- Onların arabanızı çalması, 60 saniye sürüyor

- Kırmızı ışıkta beklemeniz,1 dakika 15 saniye
- Onların arabanızı çalması, 60 saniye sürüyor

- Arabanızı park etmeniz, 2 dakika 25 saniye
- Onların arabanızı çalması, 60 saniye sürüyor

- Bankadan para çekmeniz, 1 dakika 30 saniye
- Onların arabanızı çalması, 60 saniye sürüyor.
(çokşeybilenkiz_'a teşekkürler)


Jerry Bruckheimer yapımı bir film olan 60 Saniye’de yönetmen koltuğunda, ‘Season of the Witch’ adlı filmde Nicolas Cage’le tekrar çalışan Dominic Sena var. 60 Saniye, araba tutkunlarının kaçırmaması gereken, son ana dek heyecanı düşürmeyen bir film. Memphis’in kurduğu ekibin araba çalma konusunda usta olması, arabaların tanıtımı ve anlatımını kolaylaştırarak keyifi daha da arttırıyor. Nicolas Cage’in, Randall "Memphis" Raines adlı vicdanlı, sorumlu ve ayrıca kusursuz bir araba hırsızını canlandırdığı filmde, ona Giovanni Ribisi, Angelina Jolie gibi isimler eşlik ediyor. ‘My Name is Earl’ adlı dizide de etkileyici bir performans sergileyen Giovanni Ribisi, bu filmde de rolünün hakkını başarıyla veriyor. Ribisi, ‘Public Enemies’ adlı filmde de küçük bir rolde yine bir suçluyu canlandırıyor. Bu üç yapımda da birbirinden farklı yapıdaki suçlu portrelerini, başarıyla canlandırdığını söyleyebiliriz. Nicolas Cage’in performansı bu filmde diğer filmlerine oranla daha düşük. Bunda senaryodaki karakter yaratımının payı da büyük tabi. Genel olarak karakterler üzerinden gitmeyen film olduğu için Cage’e, pek iş düştüğü söylenemez. Yine de izlenmesi keyif veren, filmde kullanılan arabalara hayran bırakan heyecanı yüksek bir film “Gone in 60 Seconds”. Ayrıca film, aynı isimli 1974 yapımı filmin yeniden çevrimidir.


- “Araba çalmak mı daha zevkli yoksa seks yapmak mı?"
+ "Araba çalarken seks yapmak”


Filmin konusu ise şöyle, Randall "Memphis" Raines, uzun zamandır yasa dışı şeyler yapmayan, eski bir araba hırsızıdır. Ancak kardeşinin yaşamının zorda olduğu haberiyle onun yaşamını kurtarabilmek için hayatta en iyi yaptığı işe, araba hırsızlığına geri dönmekten başka seçeneği kalmaz. Yaptığı anlaşma gereği 24 saat içinde 50 araba çalması gerekir. Memphis, yeteneği ve hızıyla eski takımını hemen bir araya toplar. Bir anda kendilerini başarmak zorunda oldukları ve çok sıkı bir araba hırsızlığının içinde buldular.

Arabalara tutkuyla bağlı olan Memphis, her model arabanın tüm özelliklerini en ince ayrıntısına kadar bilen, adı efsaneleşmiş bir araba hırsızıdır. Hiçbir kilit ya da alarm sistemi onu durduramaz. Herhangi bir arabayı, bırakılan yerde 60 saniye içinde çalabilir. Memphis’in tek çalamadığı araba, 1967 model Shelby Mustang GT 500’dür. Bu arabaya Elanor ismini vermiştir. Nicolas Cage’in bu arabaya olan tutkusu ise bambaşkadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder