30 Temmuz 2009 Perşembe

CON AİR (1997)


Nicolas Cage’in bir insan öldürdüğü için hapse giren fakat iyi halden şartlı tahliye edilen, Cameron Poe adlı eski bir askeri canlandırdığı, kadrosunun kalitesiyle dikkati çeken türünün en iyi örneklerinden birisidir Con Air.
Birçok azılı mahkum Alabamada’ki yeni ve daha güvenli bir hapishaneye transfer olmak için aynı uçağa bindirilir. Cameron Poe da bu uçakla ailesinin yanına gidecektir. Fakat uçak hareket ettiği sırada yetenekli oyuncu John Malkovich’in canlandırdığı, Cyrus 'The Virus' Grissom önderliğinde mahkumlar uçağı ele geçirir. Tam ailesine kavuşacakken bir anda kendini şiddetin tam ortasında bulan Poe, suçlulara karşı heyecan dolu bir mücadeleye girişir. Jerry Bruckheimer’ın yapımcılığını üstlendiği bu filmde, usta oyuncuların rol alması, filmin daha da gerilimli olmasının en önemli sebebidir. Psikopat katilleri taşıyan bir uçakta her karakterin birbirinden kötü olması ve bu karakterler arasındaki gerilim, filmi etkili yapıyor.


John Cusack, Ving Rhames, Steve Buscemi gibi iyi oyuncular, filmi çok daha farklı kılarak, etkileyici bir seyirlik sunuyor. Nicolas Cage’in omuzlarına kadar uzun saçlarıyla oynadığı bu film, onun ikinci aksiyon filmidir. Sonuç olarak bu filmi, yine Jerry Bruckheimer’lı, yine Nicolas Cage’li, yine heyecan dolu güzel bir film olarak özetleyebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder