31 Temmuz 2011 Pazar

The Frozen Ground (2012)



(Filmden bir kare, Vanessa Hudgens ve Nicolas Cage)

1997 tarihli Con Air'den sonra John Cusack ve Nicolas Cage'i aynı filmde seyretme şansına erişeceğimiz yönetmen Scott Walker'ın ilk filmi The Frozen Ground, Alaska'da yaşamış gerçek bir seri katil olan Robert Hansen'in hikâyesini anlatacak.

Filmde, sayısı tam olarak bilinmese de Alaska'da 17-24 kadını, gizli bır yere götürdükten sonra kaçmalarına izin verip daha sonra da çeşitli silahlarla avlayarak öldüren seri katil Robert Hansen'in gerçek yaşamı konu ediliyor. Cusack'ın canlandıracağı Hansen, yaşadığı çevrede saygı duyulan bir aile babası olarak tanınsa da, daha sonra 1980'lerde 24 (bu sayı kesin olarak bilinmiyor) kadını Alaska'da kaçırıp öldürdüğü ortaya çıkan, yakalandıktan sonra 461 yıl hapis cezası alan soğukkanlı bir cani olarak biliniyor. Cage ise filmde Hansen'in elinden kaçan genç bir kurbanın yardımıyla Hansen'i yakalamaya çalışan eyalet polisini canlandıracak. Açıkcası filmdeki rol seçimi ilginç geldi. Nicolas Cage Hensen rolünde muhtemelen daha iyi iş çıkarırdı ancak Cusack'ın katile olan benzerliği sanırım bu rol seçiminde etkili olmuş olabilir. Oyunculuğunu her daim sevdiğim Cusack ve Cage'i yeniden aynı filmde izlemek güzel olacaktır hele de bu bir seri katil filmiyse...

The Frozen Ground projesinin çekimlerine bu sonbahar Alaska'da başlanması planlanıyor. Umuyorum aksilik çıkmaz ya da kadroda bir değişikliğe gidilmez.

Filmin Imdb sayfası için buraya, seri katilin Wikipedia'daki bilgileri için buraya, katil hakkında daha fazla bilgi için de buraya ve buraya tıklayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder