3 Aralık 2009 Perşembe

IT COULD HAPPEN TO YOU (1994)


“Bir polis. Bir garson. Bir piyango bileti...”

1990’lı yıllarda çekilen romantik-komedi filmlerine örnek verilebilecek türde olan ‘Size de Çıkabilir’, insanın içini ısıtan keyifli bir film. Şehir efsanesi olarak bilinen fakat gerçek bir hikayeye dayanan film, iyi yürekli insanların ve mucize gibi görünen olayların hala dünyada var olabildiğini güzel bir dille anlatıyor. Filmin en dikkat çeken yanı, Nicolas Cage’in özellikle 90’lı yıllarda oynadığı hafif komedi türündeki filmlerinin hepsinde görülen içtenliğin ve samimiyetin bu filmde de olması. It Could Happen to You, izleyici bir anda içine çekiyor. Ve insanlar, filmde yaşanan olayları yüzünde bir gülümsemeyle seyrediyor. Bunda yönetmen Andrew Bergman’ın payı büyük.


“Para hakkında değil. Hayat hakkında bir film.”


New York’da yaşayan, Polis Memuru Charlie Lang işini seven, cömert bir adam olmasına rağmen karısı Muriel, bir manikür salonunda çalışan, kocasının aksine kibirli, bencil ve sürekli yaşadığı hayattan şikayet eden biridir. Garson Yvonne Biasi da oldukça sıcakkanlıdır. Bir türlü boşanamadığı kocası kredi kartıyla oniki bin dolarlık bir harcama yapınca iflas etmiştir. Charlie, Yvonne’la çalıştığı restoranda tanışır. Yanında bahşiş bırakacak para olmadığı için cebindeki loto biletine ikramiye çıkarsa ödülün yarısını Yvonne’a vermeyi vadeder...
Bridget Fonda’nın yine çok güzel olduğu, insanı, oyunculuğuyla kendisine daha bir çektiği filmde, Nicolas Cage de üzerine düşeni fazlasıyla yapıyor. Ayrıca aynı yıl yapılan ‘Trapped in Paradise’ adlı filmde de oynayan başarılı oyuncu Richard Jenkins bu filmde de oynuyor. Filmde avukat rolünde karşımıza çıkan Jenkins, ‘The Visitor’ ile 2009’da en iyi aktör dalında Oscar Ödüllerine aday gösterilmişti.
Ayrıca filmin sonunda gerçekleşen olayların, yüreğinize su serpeceğinden emin olabilirsiniz.

Bir piyango bileti ile değişen hayatları anlatan bu filmi izledikten sonra kendinizi Piyango (loto) bileti alırken bulmanız işten bile değil.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder