4 Eylül 2010 Cumartesi

The Bad Lieutenant: Port of Call - New Orleans (2009)


"Tek suçu, kendini yakalayamaması."

Abel Ferrara'nın vizyona girdiği yıl beğeni toplayan ve kısa zamanda bir suç klasiği haline gelen, 1992 yapımı sarsıcı filmi, 'Bad Lieutenant'ın, Werner Herzog tarafından yönetilen yeniden çevrimi. Orijinal filmde Harvey Keitel'in kusursuz oynadığı her türlü kötülüğe ve pisliğe bulaşmış başkarakteri (Polisi) bu filmde, farklı tür filmlerin başarılı oyuncusu, Nicolas Cage canlandırıyor. Filmin oyuncuları arasında, Val Kilmer ve Eva Mendes de bulunuyor. Eva Mendes filmde güzelliğiyle büyülüyor desek yeridir.
Film Türkiye'de vizyona girmedi, girmeyecek; malesef son zamanlarda Cage'in oynadığı birkaç filmi (Season of the Witch, Kick-Ass) Türkiye'de sinema salonlarında izleme fırsatından mahrum kalıyoruz. Kötü Teğmen'de Nicolas Cage'in olağanüstü bir performans sergilediğinden emin olabilirsiniz.

2005 yılında oynadığı 'The Weather Man' ve 'Lord of War' filmlerinden sonra Cage'in ortalamanın üzerine çıktığı bir performansını sadece 'Bangkok Dangerous'da izledik. Fakat Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans filmindeki oyunculuğu mükemmel. Yepyeni bir suçlu karakteri ortaya çıkarmış. Duruşuyla, konuşmasıyla, silahı kemerinde taşıyışıyla, bel ağrısıyla, uyuşturucusuyla tamamen kusurusuz bir karakter yaratmış Nicolas Cage. Eminim ki bu performansıyla son yıllarda aldığı eleştirileri lehine çevirmeyi başardı. Ayrıca film, başarılı bir filmin yeniden çevrimi olmasına rağmen kötü bir eleştiri almadı. Birinci filmden eksiği yok. Aynı şiddette ve sarsıntıda bir suç izlemeye kaldığı yerden devam ediyorsunuz. Tek farkı Harvel Keitel yerine bu defa onun ilk filmdeki kusursuz oyunculuğuna yine kusursuz bir performansla cevap veren Nicolas Cage. Ayrıca karakter açısından ilk filme benzese de Port of Call - New Orleans, olay örgüsü itibariyle tamamıyla ilk filmden bağımsız bir seyir sunuyor.

Sonuç olarak, Nicolas Cage izlemek isteyenlerin Nicolas Cage izleyeceği enfes bir suç filmi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder